Get
social

Date With The Night / 02-10-14 - Events | Date With The Night

Menu

Date With The Night


Date With The Night - Thu 02-10-14, Kunstencentrum Vooruit

Rock 'n Roll Room

Ibiza Sounds

General Info

Concept

Date With The Night heeft een ijzersterke reputatie op het vlak van studentenfeesten.  Dat bewijzen ze nu al meer dan 5 jaar. De Gentse studenten  hebben al sinds 2009 een maandelijkse afspraak met hun favoriete rock ‘n’ roll klassiekers en de nieuwste indie kleppers. DWTN heeft zijn thuishaven in de Sioux waar een uitbundige crowd van zo’n 500 studenten iedere maand het kot op stelten zet.  Ieder jaar overtuigt DWTN een nieuwe lading frisse studenten met hun uitgeteste én goedgekeurde mix van rock ‘n’ roll, bier en meezingers. De muziek die gaat van The Beatles tot Arctic Monkeys en The Supremes tot Amy Whinehouse, staat synomiem met een eerste klasse avond uit en zo werd DWTN een vaste waarde in het Gentse nachtleven.

Voor hun vierde verjaardag palmden ze voor het eerst de concertzaal van de Vooruit in en gingen daarmee hun grote broer, Hindu Nights, achterna.   Het werd zo’n succes dat ze ook het feest na een Belgische wedstrijd op het Wereldkampioenschap mochten verzorgen. Ze lieten de uitverkochte Concertzaal compleet uit zijn dak gaan. En nu gaan ze nog een stap verder want ze werden door de HoGent uitverkoren als officiële party om al hun studenten opnieuw welkom mee te heten in de fijnste studentenstad van het land.

Voor dit dubbel festijn wordt deze keer niet alleen de Concertzaal omgetoverd tot een rock-tempel maar zal ook de Balzaal aan het DWTN geweld moeten geloven. Enkel indie en rock ‘n’ roll brengen in beide zalen was niet echt een optie dus werd gekozen voor een andere muziek-stijl in de Balzaal. Ze moesten ook niet lang nadenken over welke stijl dat zou worden want DWTN is al heel lang fan van Ibiza! Ibiza straalt die edgy, hippie stijl uit de jaren ’60 uit en een heleboel zomerse house nummers vinden hun oorsprong in de Motown en Soul van de sixties. Ibiza was ook toen al de bestemming bij uitstek voor hippies, vrijdenkers en popsterren.  Als je tussen de house tunes dan ook af en toe eens een sixties nummer zal horen, hoeft dat je niet te verbazen.

In de Concertzaal zullen niet alleen de residents Dilly Boys en Hindu Radio de juiste Arctic Monkeys rock ‘n’ roll op het publiek loslaten.  Naar goede gewoonte treedt ook een buitenlandse act aan evenals een belooftevol Belgisch talent.  Uit de bakermat van rock’n’ roll, Groot-Brittannië,  komt Blood Red Shoes dat al op menig groot festival als Leeds & Reading in de UK en Pukkelpop in eigen land, mocht aantreden. Bij ons komt Laura-May Carter een exclusieve dj-set neerzetten.  Live werk volgt dan met Soldier’s Heart die vorig jaar ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel wonnen en met ‘African Fire’ en ‘New Housie’ de airwaves domineerden.

De goede, oude - ‘Fatboy Slim’ -  house nummers zullen jullie in de Balzaal worden gebracht door Maxim Lany die zich in combinatie met Nathaniël ook wel The House Academy durft noemen. Samen zijn ze dan ook een echte encyclopedie van house door de jaren heen.  En ook Kong mag gerust een expert op het vlak van house genoemd worden. Hij verzorgt dan ook niet voor niets de wekelijkse house-mixen voor Playground op Stubru. En een vrouwelijke toets op een house feest, is ook nooit een slecht idee. Beauhause brengt ongetwijfeld hun eigen, unieke keuze aan tijdloze house-klassiekers. Met ook nog The AA en Hymst van Decadance.

Zo daar heb je het,  twee zalen met elk een eigen stijl: dit wordt zonder twijfel  ‘one hell of a party’! Zorg dat je erbij bent!

Tickets kosten 10 Euro in voorverkoop en 15  Euro aan de kassa.  De studenten van de HoGent kunnen in de HoGent restaurants  tickets kopen aan 5 Euro.

Location

Kunstencentrum Vooruit

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Ghent
www.vooruit.be

Pictures and videos